Vis alle arrangementer

PLANTEFARGEKURS UKE 34

24. august - 25. august

Velkommen til plantefargekurs med Eva Lutnæs som fører arven fra sin mormor videre.
Bli med å blås liv i et gammelt håndverk når du får kunnskaper om hvilke av naturens vekster som egner seg til farging av ull. På kurset får du prøve både planter, lav og sopp og reiser hjem med nok garn til å lage et lite plagg. I tillegg bygger du opp et opp et lite fargebibliotek med småprøver slik at du får med deg mest mulig lærdom hjem. Så kan jakten på varige og vakre farger til garnet starte i din nærmeste grøftekant eller skogholt!

 

Om kursholder

Eva Lutnæs (f. 1980) er utdannet faglærer i kunst og håndverk, og forsker innen kunst- og designdidaktikk ved OsloMet – Storbyuniversitetet i Oslo. Hun har plantefarget med sin mormor hele sitt liv. Mormors kunnskap fra utallige eksperimenter ved fargegrytene er et viktig grunnlag for oppskriftene i boken «Plantefarging: Farg garn med vekster fra naturen»

 

 

 

Forlagets omtale:

Før ble alt garn farget med vekster fra naturen. Dette er fortsatt en metode man kan bruke for å lage garn i vakre, harmoniske og varige farger. Ved hjelp av emner du sanker selv kan du skape garn i et utrolig fargespekter, og gi ekstra liv til et strikkeplagg eller en vev. Bjørk, rabarbra, marikåpe, steinlav, blodrød kanelslørsopp og indigo er noen av emnene du finner oppskrift med i boken. Fremgangsmåte for sanking, forberedelse av garn og selve fargeprosessen er grundig beskrevet. 

 

Forberedelser til kurset

Det vil være rom for mange smågryter på kurset, så dersom du har lyst til å plukke et par fargeemner for å teste i grytene er du svært velkommen til det. Spør gjerne om mengde dersom du er usikker. Eva Lutnæs stiller med et variert utvalg fargeemner for felles utprøvning.

Ta med:

Gummihansker, varme uteklær som kan få flekker, støvler + garnvinde om du har.

Program:

Lørdag 24. august

Program
10-11.30 – introduksjon til plantefaring og forberedelse av garnet
11.30-13 – beising av garn og koking av fargeemner
13-14  – Lunsj
14-17 – farging av garn (grå, gul, rosa) + småprøver
Søndag 25.august
10-13 farging av garn (rød, oransje) + småprøver
13-14  – Lunsj
14-16 farging av garn (blå, grønn, lilla)
16-17 Oppsummering og merking av garn

Påmelding

Kursavgiften er kr. 2.800.- og inkluderer undervisning, alt av materialer + liten materialpakke å ta med hjem. En stor god lunsj serveres begge dagene. Send påmelding til epost: eva.lutnas@gmail.com innen 20. februar. De som melder seg først får plass. Påmeldingen er bindende.

Stedet Vi holder til på vakre Tjøme hvor det er verksteder, aktivitetsrom, kurslokale med kjøkken og uteområder tilrettelagt for lek og læring.

Færder Kulturverksted

 

 

 

 

Daglig leder for Færder Kulturverksted, Janne Lepperød, har lang erfaring fra barne- og ungdomsskolen, som Kultursjef og som formidler i Kunst i Skolen og for Den Kulturelle Skolesekken. Hun har, sammen med Eva Lutnæs (m.fl), laget Verkstedet – et heldigitalt læremiddel for de praktisk-estetiske fagene K&H og musikk på ungdomstrinnet (fagbokforlaget).

Angrefrist

Deltakeren har angrerett etter angrerettloven §20 og kan gi skriftlig avmelding til Eva Lutnæs inntil 14 dager etter påmeldingen. Benytter deltakeren seg av denne angreretten blir den ikke belastet for kursavgift. Faktura for kursavgiften sendes ut 14 dager etter påmelding med 30 dagers betalingsfrist. Ved avmelding senere enn 21 dager før kursstart må heile kursavgiften betales. Ved spesielt tungtveiende grunner kan deltakeren melde seg av kurset og få refundert hele kursavgiften.

For mer info. Ta gjerne kontakt:

Epost: janne.lepperod@gmail.com

Mob: 414 45 883

www.ferderkulturverksted.no