Nasjonal konkurranse – ferdighetstrapp i tresløyd

Nasjonal konkurranse - ferdighetstrapp i tresløydHar du et hjerte for tresløyd ? Da bør du lese videre for her vanker det både Gull, sølv og bronsjemedalje for de som melder seg på. Send inn ditt forslag til juryen innen 15. mai – kanskje du vinner gullmedalje og 10.000 kroner? Her er lenke til påmelding og mer informasjon om konkurransen https://nettskjema.no/a/ferdighetstrapp

Det er Eva Lutnæs som leder prosjektet for Kunst og design i skolen. Målet med konkurransen er og bidra til å øke barn og unges håndverksferdigheter innen tresløyd. Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB, gjennom satningen Håndverksløftet , og skal øke barn og unges håndverksferdigheter innen tresløyd.

Juryens kriterier

  • Oppgavene fører fram til solide produkter som elevene kan kjenne på stolthet over å lage og som de ønsker å ta vare på.
  • De fire oppgavene har en tydelig progresjon i vanskelighetsgrad. Elever på 1.-2. trinn kan klare den enkleste oppgaven, mens den vanskeligste oppgaven er tilpasset elever på 8.-10. trinn.
  • Oppgavene utvikler elevenes håndverksferdigheter, ikke lærerens. Vi ser etter oppgaver der elevene gjør det meste selv fra materialer til ferdig produkt, ikke oppgaver der læreren blir stående ved båndsaga eller med mye forarbeid.
  • Oppgavene legger opp til variasjon i verktøybruk, trener ulike håndverksferdigheter og gir rom for individuell tilpasning.
  • Oppgavene er gjennomførbare med gruppestørrelser på 15-20 elever per lærer.
 DEL gjerne videre med folk du kjenner som har et hjerte for tresløyd