Kurs: Tema livsmestring

Med kunst som utgangspunkt for å snakke om følelser.

Janne Lepperød med «Følelsesbiblioteket» Foto: Kristian Andaur/Seilet.org

Helsesykepleier Vibeke Jansen Sørlie Foto: Kristian Andaur/Seilet.org

 

 

Onsdag 26. februar inviterer Kunst i Skolen til gratis seminar om kunst som døråpner for å snakke om følelser i barnehage og skole.

Seminaret holdes av kulturformidler Janne Lepperød fra Færder kulturverksted og helsesykepleier Vibeke Jansen Sørlie ved Lutvann skole. Janne har formidlet Kunst i Skolens utstilling “Følelsesbiblioteket” i klasserommet, for elever i 3. klasse som en del av programmet til Den kulturelle skolesekken i Sandefjord. Helsesykepleier Vibeke Jansen Sørlie vil snakke om viktigheten av livsmestring i skolen, og hennes opplevelse av formidlingen og utstillingen.

“Hva er det som gjør deg lykkelig? ”, spør Anne Fiske i boka “Lykke”. Gjennom syv illustrerte bøker forsøker Anna Fiske, forfatter og illustratør, å sette farger, ord og stemninger på ulike følelser et menneske kan kjenne på.

Kunst i Skolen har laget utstillingen «Følelsesbiblioteket» med utvalgte illustrasjoner fra bøkene. Med utstillingen ønsker vi å gi lærere og ansatte i skole og barnehage mulighet til å skape et tillitsrom for barn og unge til å snakke om egne og andres følelser, og å uttrykke følelser visuelt.

Tid: onsdag 26. februar kl.15:00-18:00
Sted: Seilet – huset for kunst og kultur, Fossveien 24, Oslo
Målgruppe: lærere og andre ansatte i skole og barnehage

Seminaret er gratis, men har bindende påmelding innen 17.2.2020.

Meld deg på her