KUNST GJØR GLAD!

Klara lager knæsje, fantasifulle, morsomme og fine illustrasjoner og malerier med kraftige farger. Orange og blått er mye brukt i bildene hennes. Hun vil garantert gjøre deg glad med sin herlige humor som hun viser i bildene.  Noen ganger kan kunst gi ren estetisk glede. Klara sine bilder gir oss nettopp det!

Tre av bildene hennes kan du se søndag 9.desember kl.12.00 på MellomRød Gård. Velkommen!

Klara signerer bildene som hun har jobbet med på Færder Kulturverksted sitt tegne- malekurs.

Man ikke blir maler av å betrakte naturen, man blir det ved å se på malerier. Ved å betrakte andres bilder. Ved å la seg inspirere av kunstnere. Ved å male selv!

Gjennom seks kurskvelder har Klara vært på tegne- og male-verksted på Færder Kulturverksted, der vi har jobbet med ulike metoder og teknikker for å skape et bilde. Det er mange spørsmål som skal finne sine svar; Hva er nyanser? Er det lurt å male bakgrunnen først? Hva er en komplementærfarge, og hva er komplementærfargen til blå? Hvordan få til bevegelse i bildet?

KUNST KAN VÆRE NESTEN HVA SOM HELST!

Kunst kan være nesten hva som helst! Kunst kan være rolig, opprørende eller avslappende. Den kan være full av humor, alvorlig eller tankevekkende. Den kan være fargesterk eller i sort og hvitt. Det er du som bestemmer hvordan bilde skal bli! Det er det som gjør det så gøy å jobbe med kunst. En ide formes på det hvite papiret. Papiret fylles med prikker, streker og farger. Prikker, streker og farger blir til former. Formene settes sammen til en komposisjon. Så lever bildet! Figurene og formene får nytt liv. Nye ideer våkner. Nye tanker og følelser settes i sving. Nærmere trolldom kommer du nesten ikke!

SKISSER

Å lage skisser er gøy, for når du lager skisser kan du gjøre akkurat det du vil. Om og om igjen. Det er jo ikke slik at alle skissene skal brukes, men skissene fører frem til nye skisser, nye former, nye ideer – og alle skissene trengs for at det endelige bildet skal  bli akkurat slik du ønsker.

Klara laget mange skisser og testet ut forskjellige ideer før hun valgte den formen hun ville ha – med den riktige plasseringen i bildet.

 

SIGNERING

Klara jobbet iherdig med bildene sine. Når hun på siste kurskveld signerte bildene sine var hun fornøyd, med god grunn! Gratulerer til deg, Klara! Vi gleder oss til å se flere bilder fra deg i fremtiden!

Enhver kunstner signerer sitt bilde. Det gjør Klara også.

Å TEGNE ER Å SE

For kunst og kultur – det er hjertets sunne galskap – og alle, både barn og voksne, bør gape sin åndelige kjeve av ledd så ofte som mulig. Hva er vitsen med bare å skjære pent av osten og gjøre om og om igjen det vi vet vi kan klare? Nei, strekke seg – prøve på det umulige… og hvorfor er det så viktig å finne sin rette hylle – helst så fort som mulig? Hva i all verden skal vi sitte der for – og dingle med bena resten av livet? Kunst og kultur – det er alltid å være i bevegelse, alltid å være underveis. Og det er først og fremst kunst og kultur det er snakk om – hvis vi vil at barna våre skal bli menneskelige mennesker, originale mennesker, og ikke bare flate pappfigurer, klisjeer og kopier.

Tor Åge Bringsværd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har bare så vidt begynt å forstå hva kunst og kultur kan gjøre for våre barn.