En festival opplevelse utenom det vanlige!

Grønn Øy festival 3.-4. august 2019.

Dette blir en festivalopplevelse utenom det vanlige, som vil inspirere, engasjere og motivere til miljø- og klimasmarte handlinger for en bedre fremtid.

Hele programmet for helgen kan du se her

Med oss har vi blant annet GERT NYGÅRDSHAUG, forfatteren som i flere tiår har skrevet romaner om miljø og klimaproblematikk blant annet gjennom historien om Mino i «Mengele Zoo», samt den fire ganger Spellemann-nominerte artisten, HANNE KOLSTØ, som har etablert seg som en av de mest originale og spennende artistene i den norske musikkfloraen.

VERDEN ER STOR!

Med oss har vi også MARTE WULFF, en anerkjent låtskriver og komponist i pop- og visesjangeren, med fem soloalbum, flere radiohits og to Spellemann-nominasjoner bak seg. Høsten 2018 utga hun singelen Verden er stor, som tar opp menneskers kompliserte forhold til miljø- og klimaproblematikken, og tok med dette steget inn i samfunnsdebatten. Wulff ønsker å bruke sin kunstneriske stemme til å fronte denne viktige saken og bidra til økt bevissthet. Musikkvideoen til låta ble nylig tatt ut til kortfilmfestivalen i Grimstad, regissert, filmet og klippet av fotojournalist MARTE VIKE ANRNESEN. I samarbeid med Marte Wulff jobber de frem kunstprosjektet: «Marte redder verden» og «Øya». Du får smakebiter fra kunstprosjektet på åpningen, og kommer du før åpningen får du anledningen til å være med på klima-speed-dating.

KLIMAUTFORDRINGENE OG HVA VI MÅ GJØRE.

Det blir et foredrag avVESLEMØY KLAVENES – BERGE om klimautfordringene og hva vi må gjøre. Veslemøy er en del av et stort internasjonalt nettverk av dedikerte formidlere av klima-kunnskap verden over.  Hun vil kort ta for seg de grunnleggende fakta rundt klimaforstyrrelsene og hva som er effekten av disse verden over. Hvilke løsninger finnes allerede og hva gjøres i dag for å løse vår største utfordring noensinne? Vi må innse alvoret og kjenne på hastverk, men like viktig er det med motivasjon og inspirasjon fra alle som trekker i riktig retning.

HVERKEN FUGL ELLER FISK

Havet er kilden og grunnlaget for alle jordas livsformer. De siste 70 årene har menneskene fylt havet med plastsøppel. Hvert år dumper eller mister vi 8 – 13 millioner tonn plast i havet og volumet er økende. Om utviklingen fortsetter, vil tallet være firedoblet om 20 år. Dette er kortversjonen av det store og alvorlige miljøproblemet KARI PRESTGAARD OG ASTOR ANDERSEN undersøker med kunstprosjekter, utstillinger og workshops rettet mot barn. Bildene de lager sammen med barna selges til inntekt for UNICEF. Du møter festival kunstnerene Prestgård og Andersen på åpningen.

At vi kaller det en festival er ikke tilfeldig; vi tror at det å endre en kultur krever mer enn det rasjonelle sinnet. Kunst og kultur når frem til sansene på en måte statistikkens tabeller ikke kan makte og derfor kan kunstuttrykk være avgjørende for engasjement. Derfor har vi invitert med oss kunstnere, foredragsholdere og forfattere. Du kan lese mer om de som kommer til festivalen her

Både før og etter festivalåpningen vil det foregå mye spennende. Det kan du lese mer om her

VELKOMMEN TIL ÅPNINGEN AV GRØNN ØY FESTIVAL 2019

Festivalen er satt igang og skal gjennomføres som et non-profit prosjekt og muliggjøres kun med stor innsats fra mange.