Følelsene i streken

– Barn er de viktigste leserne. Om du får gitt barn noe, har de det hele livet, sier Anna Fiske.

Anna Fiske tegner romaner og hun lager bøker om sinne, sjenanse, forelskelse, sjalusi, sorg, lykke og om det å være redd. Denne høsten får alle 3. klassingene i Sandefjord møte bildene og bøkene til Anna Fiske gjennom Den Kulturelle Skolesekken. Fiskes illustrasjoner er uttrykksfulle, fargerike, alvorlige og humoristiske og de får deg til å stille mange spørsmål og til å undre deg over hvordan følelser kan se ut.  Kunst i Skolen har valgt ut 7 illustrasjoner fra bokserien, som presenteres av formilder Janne Lepperød.

Glad

Hva er det som gjør deg glad? Hvilke farger og symboler bruker vi for å vise følelser? Hvordan ser du ut når du er glad? Hvordan kjennes det ut i kroppen når du er glad?

Å være lykkelig hele tiden er umulig. Å være trist hele tiden er også umulig. – Anna Fiske

Ved å bevege oss, lage statuer med kroppen, se på bildene til Anna Fiske og å tegne, blir vi litt mer kjent med følelsene. Vi blir ofte glade når vi beveger oss, det kaller Anna for bevegelses lykke eller kunst lykke. Og når jeg kommer til skolen din med en koffert full av bilder og bøker kjenner jeg på arbeids lykke!

Å være glad i seg selv er en egen lykke. Du er nummer en i ditt liv. – Anna Fiske

Forelskelse får kroppen til å dirre. Illustrasjon Anna Fiske