Kreativitet i blomst!

Å arbeide kreativt er kanskje det viktigste verktøyet vi kan gi de kommende generasjoner.

I lokalavisen Øyene 30/8 2018 får vi et godt tilbakeblikk på sommerverkstedet, med mange fine bilder! Takk til Nina Therese Blix, for fin artikkel, takk til proft lag og takk til alle herlige barn, unge, foreldre og foresatte!

Færder kulturverksted skapte to kreative uker for til sammen 50 barn denne sommeren.

To glade jenter på sommerverkstedet. Foto: Martin Eldøy

Hver morgen startet med en rusletur gjennom grønn og vakker skog og samling rundt bål med pinnebrød, før 50 barn og ungdom fikk lære seg å mestre kunsten å ha flere baller i lufta samtidig, teste figurteatermagi, lage sin egen animasjonsfilm, både praktisere og nyte kokkekunstens gleder og ta vare på noen av de minste blant oss, nemlig humlene, ved å sette sammen sine egne insektshotell.

– Vi hadde et ønske om å lage et tilbud til barn som skulle gi en helhetlig opplevelse gjennom en uke med kreativitet, mestring, miljøkunnskap og lek. Responsen på de to ukene har vært helt overveldende, både fra barna og foreldrene. Det har gitt meg stor glede, smiler daglig leder i Færder kulturverksted, Janne Lepperød.

Verkstedene foregikk første og siste uka av skoleferien.

 

Proft lag

Lepperød opplevde at dagene ga både glede og latter for store og små, i tillegg til nye vennskap. Siste dagen i uka fikk barna vist fram det de hadde lært til foreldrene i en forestilling. Sammen med Lepperød, var Anne Helgesen fra Kattas figurteater Ensemble, Kim Wiuff fra Tjøme Kolonial, sjonglør Martin Eldøy og animasjonsfilmskaper Tuva Synnevåg med på laget.

– Det startet med en drøm om å samle dyktige kunstnere og kreative utøvere med et felles mål, nemlig at det skal være gøy å lære nye ferdigheter. Vi vet at mestring da gir smitteeffekt til andre ting i livet. Verktøyet vårt er forutsigbarhet, faste aktivitetsøkter, profesjonalitet i møte med barna og tid nok til fordypning, dessuten mye humor! Kreativitet og skaperevne må trenes, helst regelmessig. Å arbeide kreativt er kanskje det viktigste verktøyet vi kan gi de kommende generasjoner, mener Lepperød.

Tilbudet fikk støtte fra Sparebankstiftelsen Nøtterøy-Tønsberg.

 

Gjerne med neste år

Ukene ga mersmak. Noen barn erklærte allerede på forestillingen siste dag at de ville være med neste år, og også Færder Kulturverksted ønsker å videreføre sommerkurset.

– Og vi har planer om tegne- og maleverksted, aktiviteter i kulturuka og kanskje juleverksted. Vi jobber dessuten med sosialt entreprenørskap. Vi vil arrangere kurs og seminarer knyttet til kunst, kultur og livsmestring, og det første blir 20. oktober, hvor psykologen Sondre Risheim Liverød inviterer til samtale.

Her er (nesten) hele gjengen fra det andre sommerverkstedet samlet. Foto: Martin Eldøy