Dine forlagte, gamle favorittplagg kan repareres og fornyes!

Vi ønsker å tilby en mulighet til å få reparert klærne dine for deg!

Gjenbruk, redesign og reparasjon av klær er i vinden. Å ta vare på og sy om, i stedet for å kaste, er en viktig og enkel måte å ta klimabevisste valg i hverdagen. Slik minsker du forbruket og det er bra både for økonomien og miljøet! Gjennom Fiks reparasjonsverksted kan du få vurdert og prissatt hva det vil koste å forlenge levetiden på plagget ditt.

Så enkelt gjør du det:

Send en forespørsel med bilde av plagget eller plaggene til fiks@ferderkulturverksted.no

Beskriv tilstand og hva som bør fikses, så godt du kan. Vi vil bistå med en rask tilbakemelding om dette plagget kan repareres hos oss, og til hvilken kostnad. Kan vi fikse det, leverer du det inn til oss!

Hvem reparerer dine klær?

Camilla Bjune er designer og syr unike og praktiske barneklær som er etisk og bærekraftig. De fleste plaggene hun syr er fremstilt i naturmaterialer og er skapt for å vare lenge og kunne gå i arv. Hun har blant annet vunnet NRK Symesterskapets Redesignkonkurranse på internett.

Camilla driver sitt eget firma ARVEGULL –  det ligger i navnet at klær skal ha god kvalitet, vare lenge, og kunne gå i arv.

Camilla har vært opptatt av søm og design så lenge hun kan huske. Som liten satt hun på mammas fang og fulgte med da mora tryllet frem de vakreste dansekjoler med symaskina. Et av hennes beste barndomsminner er fra da hun fikk slippe seg løs med alle de fargerike knappene i mormors systue. Hun har en forkjærlighet for det retrostil, retromønster og sterke, klare farger.

Med tiden har det vokst frem et kreativt hode, med sans for både funksjonalitet og farge. Og sammen med det, et stort hjerte for miljøengasjement.

Som mamma til 4 ser hun verdien av å kunne reparere klær. – Hadde det ikke vært for et hull på kneet, flekk på skjorta, eller en rift i ermet, er klærne dine gjerne fullt brukbare hvis man bare fikser litt på dem.

Camilla Bjune

Idag syr Camilla de fleste av barnas klær. Unike og praktiske plagg i god kvalitet. Skapt for å vare lenge, og kunne gå i arv. Når Camilla arbeider med et stykke tekstil, er det viktig å alltid å bruke stoffet helt opp! De minste stykkene blir til hårstrikk og sløyfer, eller kanskje egenproduserte knapper. Resten bruker jeg som fyll i kosedyr. Å ha utnyttet materiale på en slik måte er utrolig tilfredsstillende! Det er en egen kunst, og kunst blir man glad av!

Bli god på gjenbruk! Bidra til en mer miljøvennlig verden!