Da Gråtassen besøkte Tjømedagen med insektshotell fra Dropp Inn insektsbolig

Tenk å ha sin egen lokale leverandør av insektshotell! Sånn har vi det på Tjøme…

Det var ikke få som sperret opp øynene da det kom en 1952 Ferguson gråtass kjørende langs Østveien på Tjøme om morgenen den 7. juli 2018. Hva, og hvor, i all verden?

Mathias og Peder fra Drop Inn insektsbolig har laget alle insektshotellene med kortreiste materialer fra Tjøme.

Tjømedagen trakk folk ut av hjem og hytter, vekk fra strand og hager og til Tjøme sentrum. Dropp Inn insektsbolig var selvsagt til stede med sine hjemmesnekra, kortreiste og håndlaga insektshotell. Og med seg hadde de gråtassen. Har du sett flottere stand?

 

 

Det var ikke gått mange minuttene før de første to insektshotellene var solgt utenfor Tjøme Kolonial på Tjømedagen 7. juli.

Hvorfor insektshotell?

Forskere ser at det stadig er nedgang i antall pollinerende insekter. Disse trenger vi for å bestøve plantene våre. Ved å kjøpe et insektshotell kan du gi husly til livsviktige insekter året rundt, og sørge for at blomsten og bien gjør det de skal. Alle insektshotellene fra Dropp Inn insektsbolig er laget av kortreist materiale fra Tjøme – håndlaga av tre unge gutter som sammen har startet den lille bedriften Dropp Inn. Bærekraft og ressurser er viktige stikkord for disse gutta som liker å jobbe praktisk og som ønsker å gjøre en forskjell. Dropp Inn er fremtiden og Dropp Inn er sosialt entreprenørskap.

Fikk du ikke med deg Tjømedagen og gråtassen til Dropp Inn insektsbolig? Fortvil ikke! Besøk www.insektsbolig.no og bestill et insektshotell direkte. Og hvem vet? Kanskje dukker gråtassen opp igjen?