Vis alle arrangementer

Selvutvikling eller selvinnvikling

20. oktober - 20. oktober

Svend Brinkmann skriver boken ”stå imot (selvutvikling)” hvor han hevder at vi er utsatt for et press om å utvikle oss. Han anbefaler oss å stå stille, tenke negativt, undertrykke følelser og gi coachen sparken.

Sondre Risholm Liverød er psykolog og driver nettmagasinet WebPsykologen.no. I mange år har han vært opptatt av selvhjelpslitteratur, og han har skrevet flere bøker i denne sjangeren. I senere tid har fokus på selvutvikling fått noen støt for baugen, og flere kritikere mener at vi lever i en «terapeutisk kultur» som gjør oss svake og navlebeskuende. Bør moderne mennesker fokusere mer eller mindre på sitt «indre liv». Det er tema for kveldens samtale mellom Liverød og psykologspesialist . Thorvald er psykolog ved Tønsberg Medisinske Senter, leder for Association for Contextual Behavioral Science i Norge og en av landets fremste eksponenter og terapeuter innenfor Acceptance and Commitment Therapy.

Denne kvelden skal de drøfte følgende påstander:

  1. Slutt å kjenne etter: «De fleste selvhjelpsguruer vil ha deg til å ta beslutninger ved å ‘følge magefølelsen.’ Det er et dårlig råd. Spesielt hvis du har spist rødkål.»
  2. Fokuser på det negative: «Hvis du tenker over din forgjengelighet hver eneste dag, vil du uten tvil sette mer pris på livet»
  3. Ta på deg nei-hatten: «Det er bare programmerte roboter som alltid sier ja»
  4. Undertrykk følelsene: «Som et voksent menneske bør du velge verdighet fremfor autensitet».
  5. Gi coachen sparken: «Skaff deg en venn isteden»
  6. Les en roman, ikke biografier og selvhjelpslitteratur: «Romaner gir deg muligheten til å forstå menneskers liv som komplekse og uregjerlige

Velkommen lørdag 20. oktober kl.18.00 til Færder Kulturverksted. I pausen får vi en enkel servering fra Tjøme kolonial. Arrangementet varer til kl.21.00. Pris: 225,- (mat inkl.) VIPPS Færder Kulturverksted 

Påmelding til: janne.lepperod@gmail.com

OBS! Begrensede plasser, vær tidlig ute med påmelding.