Vis alle arrangementer

Salg av Insektshotell fra Drop Inn

7. juli - .

På Tjømedagen 7.juli står gutta fra Drop Inn utenfor Tjøme Kolonial  og selger flotte insektshotell! Drop inn er en liten bedrift som ønsker å gjøre en stor forskjell – ved å tenke bærekraftig og ressursbasert.

Kraftig nedgang i antall insekter

Forskere ser at det er kraftig nedgang i antall insekter som bestøver planter. Som eier av et insektshotell kan du gi hvileplass og rede for insektene året rundt, samt sikre pollinering av dine planter og blomster.

Kortreist materiale
Insektshotellene er laget av kortreist materiale. Ospekubbene er håndsaget på Tjøme i Færder kommune. Vi har brukt 4, 6 og 8 mm bor, og boret 6-10 cm dype hull i kubbene. Takrørene hentet i vannkanten, buntet og lagt inn i boligen. Diameteren på de ulike hulrommene er like forskjellige som insektene som skal flytte inn. Det gjør at insektshotellet er tilpasset insekter som bor i Norge.

Sosialt entreprenørskap

Drop inn er en liten bedrift som ønsker å gjøre en stor forskjell – ved å tenke bærekraftig og ressursbasert!

Vi er tre unge karer fra Tjøme som alle liker å jobbe praktisk, og med det samme ønsket om å starte med noe som både var moro og som kunne gi oss litt ekstra penger. At det i tillegg er bra for miljøet er en knallbonus! Gjennom vårt arbeid tar vi ansvar og finner gode løsninger. Det gjør oss til sosiale entreprenører. Vi er Peder Lepperød, Even Hennig, Mathias Larsen.