Vis alle arrangementer

Helgekurs: Plantefarging

24. august - 25. august

Velkommen til helgekurs i plantefarging 24.-25. august 2024

Kurset er for barn i alderen 7-13 år med følge av en voksen. På lørdagen farger vi med naturens vekster og på søndagen vever, tover og broderer vi med nyfarget garn og ull. Vertskapet på Villstrå, stiller med god mat.

Kursholdere vil være Eva Lutnæs og datteren Hanna på 12 år. Både Eva og Hanna har lært å farge garn av mormor og oldemor Martha Sæterbakken. Eva har skrevet boka «Plantefarging: Farg garn med vekster fra naturen» og er en ettertraktet kursholder. Hun er lærer i kunst og håndverk på Ener ungdomsskole og professor ved OsloMet.

Kursholder Eva Lutnæs vil lære deg om plantefarging

Program for helgen

  • Lørdag 24. august 2024
  • 10.00 Lage garnhesper, beise garn og farge: rosa, gult, rødt og oransje
  • 13.00 Lunsj
  • 14.30 Farging av garn: blått, grønt og lilla
  • 16.00 Avslutning for dagen
  • Søndag 25. august 2024
  • 10.00 Vi tover, broderer og vever med nyfarget ull og garn
  • 13.00 Lunsj
  • 14.00 Vi fortsetter med håndverksprosjektene
  • 16.00 Avslutning for dagen

Praktisk informasjon

Janne ønsker velkommen til helgekurs på Villstrå.

Syd på Tjøme, på en gammel småbrukseiendom fra 1900, holder Færder Kulturverksted til. Stedet har vi gitt navnet Villstrå, og drives av Janne og Rolf. På Villstrå har vi en egen natur-kultursti for barn, et snekkerverksted, et stort drivhus med kjøkken og en hytte for 2 personer som kan leies. Følg veibeskrivelsen til Ødekjærveien 65, og parker rett innenfor porten.

Her kan du lese mer om  Villstrå på Tjøme og noen av prosjektene vi jobber med.

Kursavgift

Kursavgiften er 950 kroner per voksne og per barn som deltar på helgen. Det inkluderer lunsj, frukt, kaffe/kakaopause, garn, fargeemner og beis, kurs i plantefarging, aktiviteter på søndag og litt alunbeis til å ta med hjem. Faktura for kursavgiften sendes ut 14 dager etter påmelding med 30 dagers betalingsfrist. Ved avmelding senere enn 21 dager før kursstart må heile kursavgiften betales. Ved spesielt tungtveiende grunner kan deltakeren melde seg av kurset og få refundert hele kursavgiften. Deltakeren har angrerett etter angrerettloven §20 og kan gi skriftlig avmelding inntil 14 dager etter påmeldingen. Benytter deltakeren seg av denne angreretten blir den ikke belastet for kursavgift.

Påmelding til plantefargingskurs på Villstrå

Send påmelding til epost: janne.lepperod@gmail.com  innen 20. mars. De som melder seg først, får plass. Påmeldingen er bindende.

Velkommen!

Hanna har lært å farge garn av mor Eva Lutnæs og oldemor Martha Sæterbakken.