Tidenes første Grønn Øy-festival

Tidenes første Grønn Øy-festival ble åpnet av Klima-og Miljøminister Ola Elvestuen. Foto:Telma Bergan

Av:Telma Bergan

Tidenes første Grønn-Øy festival ble åpnet av Ola Elvestuen – Norges klima og miljøminister. Elvestuen er også leder for FN´s miljøministere og har derfor en veldig viktig rolle. I talen snakket han blant annet om at vi må snakke sammen om klima og miljø, fortsette med små endringer fordi det kan merkes over tid, og så klart at vi må ta tak i problemet.

Vi må alle gjøre noe for at klimaet skal bli bedre. Han sa også i talen at nettopp en slik festival som Grønn Øy festival, gjorde det lettere å få ideer og tanker om hvordan vi faktisk kan få det til.

I samtale med Eline Fiskerstrand fra Miljøagentene. Foto: Martin Lerberg Fossum

Ola Elvestuen snakket med mange, deltok på «Grønt studio» og ble igjen til festivalen var slutt. Det er det ikke mange statsråder som gjør, noe som viste at han er oppriktig engasjert.

Hvordan vil du tilrettelegge for at vi kan ta mer miljøvennlige valg i hverdagen? – Satse på kollektiv transport, merkeordning og mer, sier han. Merkeordningen skal gjøre det lettere å finne ut hva slags varer du kjøper. Noen er miljørelaterte og gjør det enklere å handle økologisk og miljøvennlige varer.

I Europa vurderes det å forby plastkopper, plastlokk, plastsugerør og annen plast som ofte havner i naturen. Vi spør klima- og miljøvernministeren om kanskje vi burde gjøre noe sånt i Norge? – Vi skal gjøre dette før neste sommer, lover han.

– Hva gjør du selv for å forbedre miljøet?, spør Telma Bergan Ola Elvestuen. Foto:Martin Lerberg Fossum

Hva gjør du selv for å forbedre miljøet? – Jeg eier ikke bil, jeg bruker sykkel og bruker annen kollektiv transport. Jeg spiser også økologisk mat.

Det er viktig å snakke og informere andre om klima og miljø.

Hvordan tenker du vi burde snakke om, og informere om konsekvensene av våre handlinger for eksempel fly/transport/forbruk? – At folk blir bevisste på valgene de tar og gjøre det enklere å ta de valgene.

 

 

 

Færder Kulturverksted står bak Locus og samarbeider med Retorikkbyrået. Ta kontakt dersom du er ung, miljøbevisst og har stor formidlingstrang.