Mulighet, mening & mestring

Sosialt entreprenørskap handler om å utvikle og ta i bruk nye løsninger på sosiale og samfunnsmessige utfordringer. Det handler om å utvikle nye nettverk og å samarbeide på nye måter. Færder Kulturverksted går vi fra Drop Out til Drop Inn, fra konkurranse til samspill, fra forbruk til gjenbruk. Vi er opptatt av at det vi driver med skal gi de unge mulighet for mening og mestring i hverdagen, derfor har vi startet opp tre tilbud for ungdom; Drop Inn, Locus, og Fiks.

DROP INN designer, snekrer og leverer miljøvennlige produkter som ryddestasjoner, insektshotell, fuglekasser og «GreenSpot» – grønne urbane installasjoner – til Oslofjorden friluftsråd, Den Kulturelle skolesekken, Færder Kulturverksted, enkeltpersoner og bedrifter. Drop INN rekrutterer unge voksne som liker å jobbe praktisk og som av ulike grunner står utenfor arbeid og utdanning. Alle skal få muligheten til å oppleve mestring. På verkstedet møter de kvalifiserte veiledere og sammen utvikler vi et konsept og en ide som kan bli noe stort. Med kreativitet og praktisk arbeid skaper vi noe konkret. Les om mer om Drop INN i artikkelen fra Tønsbergs Blad og se egen nettside for salg av insektshotell.

LOCUS – Local focus – er en informasjonskanal med fokus på grønne tiltak i nærmiljøet. Det er de unges blikk på klima- og miljøutfordringene. Det er en serie med intervju, artikler og stemningsrapporter skrevet av ungdom. Vi har flere dyktige skribenter med oss, men søker flere! Vi tilbyr opplæring og lønn pr. tekst vi publiserer på våre nettsider. Færder Kulturverksted står bak Locus i samarbeid med Retorikkbyrået.

FIKS – Gjenbruk, redesign og reparasjon av klær er i vinden. Å ta vare på og sy om, i stedet for å kaste, er en viktig og enkel måte å ta klimabevisste valg i hverdagen. Slik minsker du forbruket og det er bra både for økonomien og miljøet! Gjennom Fiks reparasjonsverksted kan du få vurdert og prissatt hva det vil koste å forlenge levetiden på plagget ditt. Send en forespørsel med bilde av plagget eller plaggene til fiks@ferderkulturverksted.no Beskriv tilstand og hva som bør fikses, så godt du kan. Vi vil bistå med en rask tilbakemelding om dette plagget kan repareres hos oss, og til hvilken kostnad. Kan vi fikse det, leverer du det inn til oss! Camilla Bjune fikser klær for oss. 

Færder Kulturverksted søker samarbeidspartnere og støttespillere til å realisere prosjektene. Ta kontakt! 

Takk for støtte til prosjektet fra: