KUNNSKAP ER TIL FOR Å DELES

Slik starter boka: Plantefarging. Farg garn med vekster fra naturen. Boka er skrevet av Eva Lutnæs (utgitt på Vigmostad og Bjørke), og kan leses i undring over alt naturen har å by på.

trestokker er satt ut så garnet kan luftes ut og tørke

Før ble alt garn farget med vekster fra naturen. Dette er fortsatt en metode man kan bruke for å lage garn i vakre, harmoniske og varige farger. Ved hjelp av emner du sanker selv ute i naturen kan du høste til en fargegryte og skape garn i et utrolig fargespekter.  Bjørk, rabarbra, marikåpe, steinlav, blodrød kanelrørsopp og indigo er noen av emnene du finner oppskrift med i boken.

Jeg har gått blant min mormor Martha Sæterbakkens plantefargegryter siden jeg var liten. De siste ti årene utstyrt med fotoapparat og notatblokk for å bevare mormors kunnskaper. Stadig oftere har jeg stått ved grytene selv, fascinert over mulighetene og magien i å gjenta gamle oppskrifter. – Eva Lutnæs

kursholder er Eva LutnæsVi har igjen vært så heldige å få Eva Lutnæs til å holde kurs om plantefarging på Færder Kulturverksted.  Slik bidrar hun til å holde dette håndverket levende, og etter endt kurs vil deltakerne også bidra til det.

Kurset er for barn i følge med en voksen, derfor har også Eva tatt med sin datter Hanna (12 år). Sammen vil de gi oss den grunnleggende kunnskapen du trenger for å kunne utforske naturens farger på egen hånd. Kurset gir deg nye spor å følge enten du er erfaren i plantefarging, lærer i barnehage eller skole, eller en som vil prøve plantefarging for aller første gang.

Har du lyst til å lære mer, eller at barn og barnebarn skal få innsikt i dette spennende tradisjons- håndverket, ja da kan du bli med på plantefargingskurs den 24.-25.august. På lørdagen farger vi med naturens vekster og på søndagen vever, tover og broderer vi med nyfarget garn og ull.

  • Lørdag 24. august 2024
  • 10.00 Lage garnhesper, beise garn og farge: rosa, gult, rødt og oransje
  • 13.00 Lunsj
  • 14.30 Farging av garn: blått, grønt og lilla
  • 16.00 Avslutning for dagen
  • Søndag 25. august 2024
  • 10.00 Vi tover, broderer og vever med nyfarget ull og garn
  • 13.00 Lunsj
  • 14.00 Vi fortsetter med håndverksprosjektene
  • 16.00 Avslutning for dagen

Vertskapet på Villstrå, stiller med god mat.

Kursavgiften er 950 kroner per voksne og per barn som deltar på helgen. Det inkluderer lunsj, frukt, kaffe/kakaopause, garn, fargeemner og beis, kurs i plantefarging, aktiviteter på søndag og litt alunbeis til å ta med hjem. Faktura for kursavgiften sendes ut 14 dager etter påmelding med 30 dagers betalingsfrist. Ved avmelding senere enn 21 dager før kursstart må heile kursavgiften betales. Ved spesielt tungtveiende grunner kan deltakeren melde seg av kurset og få refundert hele kursavgiften. Deltakeren har angrerett etter angrerettloven §20 og kan gi skriftlig avmelding inntil 14 dager etter påmeldingen. Benytter deltakeren seg av denne angreretten blir den ikke belastet for kursavgift.

Send påmelding til epost: janne.lepperod@gmail.com  innen 20. april. De som melder seg først, får plass. Påmeldingen er bindende.

VILLSTRÅ Kurset holdes på Villstrå, en eiendom som ligger nydelig til – skjermet og ned mot sjø. Her holder Gaia Prosjekt og Færder Kulturverksted til. Her er det forskjellige bygninger hvor en har utforsket og kan demonstrere bærekraftige byggemetoder. Villstrå er en arena for kurs, seminarer, sommerskole for barn, utstillinger m.m.

Færder Kulturverksted er et ideelt as som arbeider for at kunst og håndverk skal få en sentral plass i lærings- og holdningsdannende arbeid i opplæringen. I samarbeid med kommune, næringsliv og frivillighet arrangerte vi Grønn Øy Festival og mottok Færder kommunes klimapris for 2019. Færder kulturverksted drives av Janne Lepperød, utdannet faglærer i kunst og håndverk. Hun har arbeidet som kunst og kulturformidler siden 1992 og har utgitt flere fagbøker om kunst, håndverk, teknologi og design , Kunst og håndverkstimen samt et digitalt læreverk for ungdomsskolen: Verkstedet

VELKOMMEN TIL KURS!