Vi skal lære å sanse skogen, både gjennom å være til stede i den og gjennom å utforske den aktivt.
Barna går først ut i skogen. Vi snakker om hvor gamle trær kan bli og hvem som kan bo inni et hult gammelt tre eller under jorden mellom de dype røttene.
Vi har også med oss en ryggsekk med noen rare ting i; forstørrelsesglass og sorteringskasse; solsikkefrø (våraktivitet) / eikenøtter (høstaktivitet), jord og biopotter; ringer av trestamme, pussepapir og jutegarn.
Barna inviteres til å undersøke skogbunnen med forstørrelsesglass. Hvis de ser småkryp og insekter må de være varsomme og bare følge de med øynene. Blader, bark, mose og andre organiske ting som de lurer på hva er, legger de i sorteringskassa. Innholdet i sorteringskassa skal vi studere i klasserommet.
Til slutt får barna hver sin trebit og skal ved hjelp av denne forsøke å finne ut hvor gammelt treet er. Etterpå pusser de trebiten. Vi tar sansene i bruk, for hvordan lukter treet, og hvordan kjennes det å ta på det. Blir det annerledes å ta på det når det blir pusset? Vi borrer deretter et hull i trebitene slik at det kan tres en trå gjennom denne.
Arrangementet er booket av Torød SFO!